В Одесі збирають підписи за позбавлення Сергія Ківалова звання Почесного громадянина міста

Сергія Ківалова пропонують позбавити звання Почесний громадянин Одеси

Ініціативна група одеситів збирає підписи під петицією до Одеської міської ради з вимогою позбавити Сергія Ківалова звання "Почесний громадянин міста Одеси".

Це високе для городян звання було урочисто присвоєно 15 червня 2004 по клопотанню колективу Одеської юридичної академії. Також разом з званням Сергію Ківалову були надані пільги і привілеї, передбачені Положенням "Про присвоєння звання" Почесний громадянин міста Одеси ":
- безкоштовний проїзд в міському транспорті (крім маршрутних таксі та таксі);
- оплата однієї путівки в рік (з оплатою проїзду в санаторій, будинок відпочинку або інше лікувально-профілактичний заклад України);
- право на отримання з бюджету міста доплати до пенсії в розмірі мінімальної державної пенсії по досягненню пенсійного віку;
- ритуальні почесті і встановлення надгробка.

На думку ініціативної групи, звання "Почесний громадянин міста Одеси" присвоюється громадянам, які мають видатні заслуги і зробили великий особистий внесок у розвиток міста Одеси, його економіку, культуру, мистецтво, науку, охорону здоров'я, освіту, спорт і інші види діяльності, чия багаторічна виробнича , благодійна, просвітницька, громадська та інша діяльність отримала широке визнання жителів міста Одеси. На жаль, діяльність Сергія Ківалова не підпадає ні під одне з визначень положення. А недавній скандал з будівництвом за рахунок міської казни приватної школи для обраних під виглядом церковно-парафіяльної школи, став останньою краплею терпіння одеситів.


Теги:


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися