Схеми по фальсифікації виборів руйнуються: в Одесі члени комісій пишуть на політиків заяви в поліцію

Схеми по фальсифікації виборів руйнуються: в Одесі члени комісій пишуть на політиків заяви в поліцію

Все збудовані раніше схеми по масштабних фальсифікацій в Одесі зазнають поразки. В даний момент члени комісій масово звертаються в правоохоронні органи у зв'язку з тим, що на них чиниться тиск. Про це повідомляють в соцмережах.

Повідомляється, що ряд політичних партій, в тому числі "За Майбутнє", запрошували своїх людей на бесіди, де, за словами звернулися, наполягали на виконанні конкретних завдань під час підрахунку голосів, які суперечать закону.

"22.10.2020 мене запросили в штаб для проведення зі мною бесіди щодо роботи моєї комісії. Там мені поставили запитання "Як ми будемо відстоювати голоси на виборах?", Я відповіла "У рамках закону". Після чого мені повідомили, що "в рамках закону" їх не влаштовує, і вони будуть мене міняти на цій посаді ", - написала одна з звернулися.

Ще двоє звернулися повідомили що від них "вимагали внесення неправдивих відомостей за результатами голосування".

За такі дії, а саме - спробу підробити протоколи або внести в них невірні дані передбачена кримінальна відповідальність терміном до семи років. У той час, як гарантії від політичних партій абсолютно ефемерні - зокрема, Кивалов не вберіг від обшуків членів своєї команди і порушення кримінальних справ стосовно соратників (проректор Юракадемії Мінас Аракелян).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися