Україна з Молдовою разом контролюватимуть залізничний пункт пропуску на Одещині

Така ініціатива повинна покращити рівень безпеки

Очільники прикордонних і митних відомств України та Молдови підписали протокол про спільний контроль в пункті пропуску для залізничного сполучення "Серпневе-1 – Басараб’яска".

Про це повідомили у Південному регіональному управлінні ДПСУ.

Сьогоднішній день – важливий етап у зміцненні стосунків між нашими країнами. Реалізація концепції спільного контролю в пункті пропуску для залізничного сполучення не лише активізує торгово-економічну діяльність між Україною і Республікою Молдова, але й зміцнить наше співробітництво у сфері управління кордонами, - сказав Голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко.


Серпневе 1 — пункт пропуску між Україною та Молдовою, розташований у Болградському районі Одеській області. З молдовського боку розташований пункт пропуску "Басараб'яска" у місті Бессарабка. Прикордонники та митники України та Молдови попередньо домовились вже найближчими днями розпочати спільний контроль в спільному пункті пропуску.

У ДПСУ зазначили, що таке рішенні скоротить час проведення контрольних процедур під час перетину кордону вантажами й транспортом. Також така ініціатива повинна покращити рівень безпеки.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Українське Дунайське пароплавство погодило перейменування перших 12 суден. Процес перейменування  ініціювали ще минулого року, але процедура досить тривала.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися