В Одесі замість російського консульства пропонують зробити дитячий садок

З 21 лютого 2022 року Генконсульство РФ в Одесі не працює

Замість російського консульства в Одесі на Гагарінському плато пропонують зробити дитячий садок. Відповідний проєкт рішення планують розглянути на сесії Одеської міської ради 3 травня.

Про це повідомляє депутат Одеської міської ради Петро Обухов.

Після повномасштабного вторгнення Верховна Рада розробила механізм конфіскації російського майна. На минулому тижні Київська міська рада надіслала звернення до Кабміну, в якому попросила конфіскувати будівлю посольства росії в Києві. Аналогічний проєкт рішення винесено на сесію Одеської міськради.

Замість російського консульства на Гагарінському плато повинен бути дитячий садок або школа. Через недалекоглядність міської влади в цьому районі після завершення всіх проектів буде квартир для 50 000 людей, та 0 шкіл й дитячих садків, – відзначив Петро Обухов.

У проєкті вказано, що наразі консульство не працює, адже 24 лютого 2022 року Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією. Також зазначено, що реалізація проєкту рішення не потребуватиме додаткового фінансування з бюджету міста. Для того, аби це звернення направили до Кабміну, його повинні ухвалити депутати міської ради під час засідання сесії

Зазначимо, 21 лютого 2022 року Генконсульство РФ в Одесі припинило приймати заявки через "оптимізацію штату".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 26 квітня, на бойовому чергуванні в Чорному морі знаходиться 4 кораблі країни-агресора, з яких 2 є ракетоносіями. Кількість ракет, яку вони можуть запустити, досягає 8 "Калібрів".






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися