Одеська делегація домовилась з Німеччиною про надання допомоги: що вирішили

На зустрічі узгодили й розклад подій фестивалю

Делегація від Одеської області поїхала до Вільномого ганзейського міста Бремен й домовилась про партнерство.  Буде надана гуманітарна допомога задля допомоги людям постраждалим через підрив російськими військами Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Партнери нададуть фільтри для води та медикаменти. Також обговорили можливість постачання обладнання у реабілітаційні центри для військових та всіх постраждалих через війну, а також узгодили можливість навчання лікарів- реабілітологів.

На зустрічі узгодили й розклад подій фестивалю "Дні Одеси в Бремені", який відбудеться у Бремені. Обговорили можливість започаткування робочої групи між партнерами Бремен, Одещина та Гданськ для створення проєктів з будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб та спільного пошуку інструментів фінансування в європейських інституціях

Домовились також про обмін діджитал можливостями і досвідом в частині містобудування, зокрема в створенні електронної містобудівної карти. Також експерти братимуть участь в повоєнному відновленні та розвитку портової галузі Одеської області.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Херсонщині зараз не тільки екологічна та техногенна катастрофа, але й гуманітарна. В Одесі працюють муніципальні гуманітарні центри, куди одесити можуть приносити допомогу для жителів Херсонської області, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися