"Зернова угода" увійшла в історію – Ердоган

У Кремлі заявили, що відмовляються продовжувати дію "зернової угоди"

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що зернова угода "увійшла в історію як дипломатичний успіх". Він також сказав, що Туреччина до останнього докладала зусиль для її продовження.

Про це повідомив турецький лідер. 

Водночас Ердоган планує обговорити дію угоди з російським диктатором Володимиром Путіним під час візиту останнього до Туреччини.

Зазначимо, у Кремлі заявили, що відмовляються продовжувати дію "зернової угоди", термін якої спливає сьогодні, 17 липня. Разом з тим, Росія нібито готова повернутися до угоди, якщо її "домовленості буде виконано". Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков. Він також сказав, що рішення про припинення дії угоди було прийняте до вибухів на Кримському мосту, тому цей випадок ніяк на неї не вплинув.

Пізніше спікерка МЗС РФ Марія Захарова повідомила, що Росія сьогодні нібито "офіційно повідомила Туреччину та Україну про заперечення проти продовження "зернової угоди".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що напередодні, 16 липня, з порту Одеси вийшло останнє судно у рамках чинної "зернової угоди". Загалом, на його борту було перевезено 27 тисяч тонн зерна та інших харчових продуктів.     

Нагадаємо, що російська блокада перевірок суден зерном, ускладнює зернову ініціативу, загрожуючи постачанню продовольства в усьому світі. З початку липня лише 6 суден вийшли з чорноморських портів, а загальний обсяг завантаженої агропродукції склав всього 215 тисяч тонн.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися