Сполучені Штати відреагували на обстріл росіянами порту Одещини

16 серпня російські окупанти двічі атакували Одещину ударними безпілотниками

Сполучені Штати засуджують продовжуючі атаки Росії на інфраструктуру української зернової галузі та закликають Росію повернутися до Чорноморської зернової ініціативи.Вони характеризували ці дії як "зростання напруги".

Про це заявив на брифінгу заявив заступник речника Державного департаменту Ведант Пател.

Ця ескалація демонструє, що Москва продовжує перешкоджати тому, аби зерно та продукти харчування потрапляли до тих, хто їх найбільше потребує в усьому світі. Це неприйнятно. Путіна просто не хвилює світова продовольча безпека. Такі дії Кремля негативно впливають на українських фермерів і на всіх тих у світі, хто найбільш вразливий до продовольчої безпеки, – заявив Пател.

Пател також заявив, що напади Росії на об'єкти портової інфраструктури України знищили сотні тисяч тонн українського зерна, яке прямувало на світові ринки.

Обстріл Одещини 

Зазначимо, 16 серпня російські окупанти двічі атакували Одещину ударними безпілотниками. Основна ціль - портова та зернова інфраструктура на півдні області. Внаслідок ворожих влучань по одному з портів Дунаю постраждали складські приміщення та зерносховища. Виниклі пожежі оперативно ліквідовано співробітниками ДСНС. Силами та засобами Повітряних Сил над Одещиною було знищено 11 ворожих ударних безпілотників. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що глава Міністерства закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску засудила атаку країни-агресора РФ по портах Одеської області, яка сталася вночі у середу, 16 серпня. Про це вона написала у Твіттері. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися