Глава Єврокомісії засудила обстріл росіянами порту Ізмаїл

23 серпня ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed-136

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн рішуче засудила російську атаку безпілотниками по порту Ізмаїл в Україні. Вона наголосила, що РФ відповідатиме за свої воєнні злочини.

Про це повідомила глава Єврокомісії у Твіттері.

Росія навмисно і систематично завдає ударів по цивільній інфраструктурі і знищує тонни зерна, призначеного для харчування всього світу. Ці та інші напади на цивільне населення є воєнними злочинами, за які Росія відповідатиме, - зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Зазначимо, сьогодні вночі 23 серпня, ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову інфраструктуру та складські приміщення. Ворог завдав удару дронами-камікадзе запустивши їх зі східного узбережжя Азовського моря. Загалом над Одещиною було знищено 9 безпілотників. Проте деякі все ж поцілили в зерносховища та виробничо-перевантажувальний комплекс в Подунав'ї. Внаслідок цього в складських приміщеннях виникла пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. За інформацією загиблих та постраждалих немає.

"Коментарі" писали, що поліцейські посилили охорону порядку на Одещині у День Державного Прапора України та День Незалежності України. 23 серпня, та завтра, 24 серпня, вживаються додаткові заходи щодо забезпечення безпеки громадян, нейтралізації деструктивних чинників та попередження провокацій. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися