Греція долучиться до відбудови Одещини після війни, – ОВА

Олег Кіпер зустрівся із делегацією з Греції

Сьогодні в Одесі відбулася важлива зустріч із делегацією із Греції, представленою спеціальним уповноваженим МЗС Греції з питань України, Спиридоном Ламбрідісом, та Генеральним консулом Грецької Республіки в Одесі, Дімітріосом Дохтсісом. Зустріч була присвячена обговоренню актуальної ситуації на Одещині. Про це повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Олег Кіпер детально ознайомив грецьку делегацію із безпековою ситуацією в регіоні, висвітливши останні події, зокрема обстріл Ізмаїльського району, що призвів до смерті одного чоловіка. Він відзначив, що російські терористи систематично атакують порти на Одещині, ставлячи під загрозу продовольчу безпеку світу. У контексті цього обговорили питання посилення засобів протиповітряної оборони в регіоні, зокрема, знищення безпілотників за допомогою мобільних груп.

Пан Ламбрідіс та пан Дохтсіс засудили російські атаки та заявили про готовність грецької сторони долучитися до відбудови Одещини у повоєнний час, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, Одеський пологовий будинок №5 відвідала делегація Посольства Швеції в Україні. Мета приїзду -  розширення співпраці з Фондом народонаселення Організації Об'єднаних Націй (UNFPA) в Україні.

Крім того, заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин зустрівся з Головою з питань реконструкції сектору водопостачання Швейцарської гуманітарної допомоги Посольства Швейцарії в Україні Івонн Мюллер. З іноземними гостями обговорили актуальну ситуацію в регіоні, зокрема, наслідки нещодавніх масованих обстрілів міста Одеси та області.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/3450


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися