Важливо

Візит Зеленського в Одесу: з ким зустрівся і що обговорили

В Одесі провели нараду присвячену безпековій ситуації в регіоні

Президент України Володимир Зеленський відвідав Одесу з нагоди Дня Військово-Морських Сил України. Візит був наповнений важливими зустрічами та обговоренням критичних для регіону і країни питань. Разом із президентом в Одесу приїхали новопризначені міністри оборони та закордонних справ Нідерландів, а також новий міністр оборони Великої Британії.

Під час зустрічі Володимир Зеленський надав іноземним гостям докладну інформацію про поточну ситуацію на полі бою. Командувач ВМС Олексій Неїжпапа зробив детальний звіт про стан та перспективи українського флоту.

Ми будемо зміцнювати український флот і надалі разом з Британією, разом з Нідерландами – є хороші нові деталі такої нашої співпраці. Говорили сьогодні про зміцнення ППО, це наш безумовний пріоритет, я вдячний за готовність робити наступні кроки – зокрема по F-16, - зазначив Володимир Зеленський.


Під керівництвом президента в Одесі відбулася важлива нарада з безпеки регіону. В ході обговорення основну увагу було приділено підготовці до опалювального сезону та захисту енергетичної інфраструктури. 

Також обговорювалися важливі аспекти функціонування портової інфраструктури та зернового коридору, що має вирішальне значення для економіки регіону і країни в цілому.

Окремо були порушені питання соціальної підтримки громадян, які постраждали від російської агресії. На нараді розглядалися механізми компенсації за зруйноване житло та заходи з відновлення пошкоджених будівель.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися