Важливо

Скандальні обшуки в редакції “Думської”: коментарі поліції та самого видання

Власником “Думської” є голова фракції ЄС в Одеській облраді Михайло Шмушкович

Сьогодні співробітники СБУ та поліції проводили обшуки в офісі редакції “Думської”. Слідчі дії тривають у рамках кримінального провадження за вісьмома статтями Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Сьогодні в рамках кримінального провадження, правоохоронці проводять санкціоновані судом слідчі дії у приміщенні одного із місцевих засобів масової інформації. Поліцейські не вилучають техніку редакції та жодним чином не перешкоджають роботі мас-медіа. Працівники ЗМІ можуть продовжувати свою журналістську діяльність, — йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за такими статтями:

  • ч. 4 ст. 190 — Шахрайство;

  • ч. 3 ст. 28 — Вчинення кримінального правопорушення групою осіб;

  • ч. 3 та ч. 4 ст. 358 — Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів;

  • ч. 2 ст. 364 — Зловживання владою або службовим становищем;

  • ч. 3 ст. 362 — Несанкціоновані дії з інформацією;

  • ч. 2 ст. 366 — Службове підроблення;

  • ч. 3 та ч. 3 ст. 209 — Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом;

  • ч. 2 ст. 15 — Замах на кримінальне правопорушення.

Позиція редакції щодо обшуків

Як зазначається в повідомленні “Думської” співробітників видання не пускають на робочі місця, тим самим перешкоджаючи роботі. Редакція вважає, що обшуки проводять через резонансні публікації присвячені корупції.

Для нас все очевидно — це чергова спроба "слуг народу" припинити будь-яку критику на свою адресу. Визначення на обшук у приміщенні, де працюють співробітники нашого видання, було винесено поспіхом 9 травня – одразу після кількох резонансних публікацій, присвячених корупції у керівництві обласної військової адміністрації та облраді, — йдеться в повідомленні.

picture

Нагадаємо, що власником “Думської” є Михайло Шмушкович який є головою фракції ЄС в Одеській облраді. Під час сесії облради 3 березня 2023 року, він заявив, що фракція припиняє будь-яку взаємодію з керівництвом Одеської ОВА. Це сталося через те, що 5 разів депутати на сесії не змогли винести рішення про зняття з посади заступника голови Одеської облради Вадима Шкаровського, якого обрали від ОПЗЖ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися