Актуально

Одеський ексвійськком Борисов “напозичав” понад 4 мільйони доларів

Співвласник клубу “Ібіца” начебто дав одеському військкому позику в 1 мільйон доларів

Сьогодні, Головне антикорупційне відомство (НАЗК) подасть обґрунтований висновок щодо незаконного збагачення екскерівника Одеського регіонального центру комплектування, що становить рекордні 188 мільйонів грн. Виявлено не лише факти незаконного збагачення, а й організацію каналів незаконного виїзду за кордон.

Про це в рамках дискусійної платформи BrainHub у Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Голова НАЗК Олександр Новіков.

Навіть тільки один об’єкт, куплений в Іспанії на маму цією людиною, вартує 3 млн 700 тис. євро. Це 15 грудня минулого року, коли Україна була щоденно під обстрілами росіян. І таких об’єктів ще кілька. Всі вартістю від півмільйона євро, – зазначив Голова НАЗК.

Пояснення таких великих коштів — це начебто надання позик.

Загальна сума позик 4 млн 200 тис. доларів. Ці позики надані різними підприємцями. Один з них – співвласник клубу “Ібіца”, наприклад, на 1 млн  доларів дав одеському військкому позику. При цьому жодними відомостями з податкової не підтверджується наявність в осіб відповідних коштів. Навіть більше, окремі угоди про позики, надані нам ніби-то на підтвердження наявності коштів, вони взагалі підписані в місті Одеса цими громадянами, які взагалі були відсутні в місті Одеса на час підписання, — розповів Олександр Новіков.

Також, він підкреслив, що всі зібрані матеріали будуть надіслані до правоохоронних органів для розслідування. Є сподівання на швидке реагування та конфіскацію активів згідно з вироком суду.

Сподіваємось, що ДБР, яке займається якраз розслідуванням цих фактів щодо цієї особи, швидко проведе розслідування, направить справу до суду, і всі ці вілли в Іспанії, офісні приміщення, автомобілі будуть конфісковані відповідно до вироку суду, — додав Олександр Новіков.

Зазначено, що НАЗК спільно з іншими правоохоронними органами виконує моніторинг способу життя, відповідно до рішення Ради національної безпеки й оборони. Упродовж наступних трьох місяців планується проведення 100% моніторингу способу життя керівного складу всіх рівнів центрів комплектування.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися