Важливо

Під час атаки РФ Одещини в Румунії підняли в небо два літаки F-16: подробиці

Реакція Румунії на вибухи під час обстрілу Одещини

В ніч з 23 на 24 липня окупанти атакували південь України ударними безпілотниками типу "Shahed-131/136". Російські війська завдали удару по Ізмаїльському району Одещини, що межує із Румунією. За повідомленнями ЗМІ в країні НАТО оголошували повітряну тривогу через наближення ворожих дронів. В Міноборони Румунії відреагували на нічні вибухи. 


У зв’язку із цією ситуацією Міноборони посилило заходи моніторингу та спостереження за національним повітряним простором силами та засобами Бойової служби Повітряної поліції. О 2:19 два літаки F-16 ВПС Румунії вилетіли з 86-ї авіабази Борча для моніторингу повітряної обстановки. Два літаки повернулися на базу близько 4:20 ранку, – йдеться в повідомленні. 

Наразі міністерство оборони Румунії проводить розслідування на місцях, поблизу Плауру, для пошуку можливих предметів, які впали на їх територію. Пошуки триватимуть протягом сьогоднішнього дня. 

Більше про обстріл Одеської області

У ніч на 24 липня російські війська завдали удару по Ізмаїльському району Одещини, використовуючи ударні безпілотники. Цілями атаки стали припортова інфраструктура та багатоквартирний житловий будинок. Поранення отримали троє людей: двох госпіталізували в стані середньої тяжкості, ще одному надали медичну допомогу на місці.

В результаті обстрілу зруйновано декілька будівель припортової інфраструктури, пошкоджено три вантажівки. Виникла пожежа, яку оперативно ліквідували співробітники ДСНС.

Зазначимо, загалом в повітряному просторі України, в ніч на 24 липня, було зафіксовано 23 ударних БПЛА противника. Повітряний напад відбивали підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України, зенітні ракетні підрозділи та засоби радіоелектронної боротьби Повітряних Сил. У результаті протиповітряного бою було збито 17 ворожих безпілотників, більшість з яких - на Одещині.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися