В одеському монастирі розповіли про наслідки російського ракетного удару

У корпусі, куди влучила ракета, мешкає 15 людей

Увечері 21 березня 2023 року в результаті російського обстрілу вкотре постраждали будівлі Іверського чоловічого монастиря. Про це повідомили на сайті Української православної церкви.

В монастирі розповіли, що постраждалим оперативно надали першу медичну допомогу лікарі, які прибули на місце обстрілу через 6 хвилин. Архієпископ Діодор повідомив, що у корпусі, куди влучила ракета, мешкає 15 людей, п’ятеро з них жили на третьому поверсі, під самим дахом. Також він розповів, що приміщення храми цілі, однак повибивало шибки та руйнувань зазнав дах житлового корпусу. Окрім цього понівечило капличку, втім, за словами священнослужителя, ікона Божої Матері "Іверська", розташована там, вціліла.

Ми постраждали разом з українським народом, невід’ємною частиною якого є кожен з нас, — підсумував він.

Нагадаємо, 21 березня з винищувачів СУ-35 було випущено три ракети. Керовані ракети. Дві ракети було знищено системами ППО. Одна влучила в триповерхову будівлю Української Православної Церкви. Це чоловічий монастир. В якому постраждало 4 людей. Одну людину госпіталізовано. Три отримали несуттєві пошкодження і від госпіталізації відмовилися. Руйнування досить потужне. Зруйновано покрівлі понад 200 м квадратних. Було два осередки пожежі.

"Коментарі" писали про одеських пожежників, як показали  ліквідацію наслідків російської атаки.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися