В Одесі матір покинула новонароджену дитину: стан здоров’я немовля

Горе-матір розшукують правоохоронці

Увечері 16 квітня у селищі Фонтанка біля під'їзду будинку було знайдено новонародженого хлопчика. Співробітники екстреної медичної допомоги та поліції доставили дитину на огляд до обласного перинатального центру, де йому було надано необхідну медичну допомогу.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 


В якому стані немовля

За даними звіту, дитина не потребувала реанімаційних заходів та її стан є стабільним. Хлопчик важить близько 3500 грамів та має зріст 52 см. Для подальшого лікування та обстеження дитину переведено до міської дитячої лікарні №2, де є сучасне відділення інтенсивної терапії новонароджених, оснащене новітнім обладнанням.

Після завершення лікування подальша доля дитини буде вирішуватися згідно з чинним законодавством. Життя хлопчика врятоване, що дає йому згодом можливість бути переданим в сім'ю, де його будуть любити та піклуватимуться про нього, — йдеться в повідомленні.


“Вікна життя” в Одесі


"Вікно життя" - спеціальний бебі-бокс, де жінка, яка прийняла рішення відмовитися від дитини, може анонімно залишити її в безпечних умовах. Це гарантує малюку право на життя і здоров'я, а також позбавляє матір від кримінальної відповідальності та переслідування правоохоронними органами.


Наразі в Одесі є 5 таких “вікон”, а саме:


  • міський пологовий будинок №2;

  • дитяча міська клінічна лікарня №3;

  • пологовий будинок №7;

  • пологовий будинок №1;

  • пологовий будинок №5.


Нагадаємо, що в Одесі спостерігається тенденція до зростання кількості дітей, які перебувають під наглядом лікарів міських дитячих поліклінік. Середня кількість дітей на одного педіатра складає 891 дитину.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися