На фронті загинув артист Одеського оперного театру Ростислав Янчишен

Понад десять років Ростислав виступав в Одеській опері

У російсько-українській війні загинув артист Одеського національного академічного театру опери та балету Ростислав Янчишен. Артист виконував бойове завдання, захищаючи українське майбуття.

Про це повідомляє Одеська Опера.

Понад десять років Ростислав служив в Одеській опері, а у перші дні війни вступив до лав Збройних Сил України, щоб героїчно боронити Україну, яку любив понад усе. Відтак балетки артиста змінилися на  армійські берці, а музика улюблених вистав - на звуки мінометної черги.

Світла, талановита, порядна, інтелігентна людина. Він одним з перших пішов захищати Батьківщину! Не за повісткою, не за наказом, а за власним рішенням, за покликом серця і усвідомленням своєї патріотичної місії, - сказав завідувач балетної трупи театру Гаррі Севоян.

Однією з  яскравих партій Ростислава була партія солдата, що гине на війні, у сучасному балетному дивертисменті "Тримай". За страшним вироком долі, ця партія виявилася пророчою для артиста. У 2017 році виступав в балетній постановці "Доля", де виконував роль фотографа. Сюжет вистави заснований на подіях сучасної української історії та присвячений пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Також Ростислав виконував роль однієї з думок Ескамільо в опері Жоржа Бізе "Кармен".


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі презентували документальний спектакль "Бомбосховище: чи можливо вижити"? Проєкт стартував у серпні. Ідея створити таку документальну виставу прийшла після бомбардування драматичного театру у Маріуполі.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися