Довелося стріляти: на Одещині затримали двох порушників кордону

Чоловікам загрожує штраф, арешт або виправні роботи

Прикордонники Ізмаїльського загону затримали двох чоловіків призовного віку, які спробували незаконно перетнути державний кордон. Подія трапилась біля села Нові Трояни Болградського району, коли прикордонний наряд використовуючи тепловізор виявив двох невідомих, які швидко рухалися в напрямку Молдови.


Про це повідомляє Ізмаїльський прикордонний загін.


Неодноразові вимоги правоохоронців зупинитись не дали результатів, тому прикордонники використали попереджувальні постріли в повітря з автомата. Після цього порушники залягли в високій траві, де їх і знайшли прикордонники за допомогою тепловізора. Чоловіки не мали жодних документів для ідентифікації особи та заявили, що забули, як їх звати й звідки вони. Також вони зазначили, що їхня мета полягала у пошуку роботи в Молдові.


Яке покарання чекає на порушників


На чоловіків було складено протоколи за ч. 2 ст. 204-1 та ст. 185-10 КУпАП. Санкції статей тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб відповідно.


Нагадаємо, що під час перевірки документів на транзитній ділянці автомобільної дороги "Одеса-Рені" прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали чоловіка, який переодягнувся в жінку з метою втечі за кордон. Чоловік ховався в темний час доби під сонцезахисними окулярами та хусткою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися