Важливо

Ворог у відчаї: Гуменюк про “бавовну” та ситуацію в Чорному морі

Росіяни бояться повторення “бавовни на воді”

Сьогодні вночі країна-терорист знову спробувала завдати масованого ракетного удару по території України. На тлі цього вони вивели в Чорне море два ракетоносії, проте через потужний шторм, під час обстрілу їх залучено не було.  


Про це повідомила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.


Погода в морі не сприяла для застосування корабельного угруповання ворога. Проте вони, все ж таки, намагалися залучити його до масованого обстрілу.


В морі дуже потужний шторм, погода зовсім не сприятлива для виведення кораблів. Це ще раз говорить про те, що росіяни у відчаї й навіть не зважаючи на шторм намагалися застосувати ракетоносії. Вони все одно тяжіють до певних дат та хотіли призначити нам такий собі “день праці”, - зазначила Наталя Гуменюк.


"Бавовна" в Криму


Також речниця ОК “Південь” додала, що окупанти все частіше відводять свої кораблі якомога далі від Криму, зокрема до Новоросійська. А саме корабельне угруповання намагаються розосередити в Чорному морі, для того, щоб під час маневрів вони були менш вразливими для “бавовни на воді”.


Вони все частіше будуть тяжіти до новоросійських баз, де будуть поповнювати свої запаси. А те, що на кримському півострові “створюються”ускладнення з логістикою, це певний елемент такої підготовчої роботи, — прокоментувала "бавовну" в Севастополі Наталя Гуменюк.


Також, як передає портал "Коментарі", в ніч проти понеділка, 1 травня, в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Сигнал про небезпеку звучав у Сумській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях. Луганська область та тимчасово окупований Крим "червоні" на карті вже тривалий час. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак закликав українців не ігнорувати сповіщення про небезпеку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися