На Одещині браконьєри завдали збитків на майже мільйон гривень

Штрафів наклали на майже 9 тисяч гривень

У квітні на Одещині  викрили 91 правопорушення, пов'язане з виловом риби. Збитки від діяльності браконьєрів становлять 956 110 грн.

Про це повідомляє Одеський рибпатруль. 

Усього перераховують такі порушення: 

- 32 грубих порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП

- 36 – порушення правил рибальства

- 13 – незаконне придбання чи збут водних біоресурсів

- 1 – виготовлення, збут, зберігання або реклама заборонених знарядь лову

Оформлено 9 актів виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.  Також вилучили 416 кг водних біоресурсів та 191 одиницю заборонених знарядь лову. Сума накладених штрафів – 8 449 грн. 

Зазначимо, що з 1 травня по 15 червня включно забороняється любительський та промисловий вилов бичка у зв’язку з його нерестом.  Заборона поширюється на територію Чорного моря із затоками в межах Одеської області,  Тилігульського, Шаболатського, Сухого, вершину Григорівського (Малого Аджилацького) та Дофінівського (Великого Аджилацького) лиманів. 

У період дії заборони дозволяється любительське рибальство гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на озері Кугурлуй, поблизу с. Новосільське Ізмаїльського району, затримали двох браконьєрів. Чоловіки за допомогою електровудки ловили рибу під час заборони з дерев’яного човна.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися