Тримають "калібри" напоготові: скільки ракет росіяни можуть випустити з Чорного моря

Росіяни намагаються "тримати у напрузі" Україну протягом 9 травня

У Чорному морі російські окупанти тримають 18 одиниць флоту, серед яких п'ять ракетоносіїв. Загальний залп може складати до 28 "калібрів".

Про це 9 травня в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

З урахуванням того, що вночі вони трошки відстрілялися, але ще щонайменше 28 ракет типу "Калібр" вони тримають напоготові. Нагадаю, це високоточна зброя, яку ворог часто використовує по конкретних цілях та об'єктах критичної інфраструктури, логістики військових об'єктах. Від таких об'єктів, звісно, треба триматися якомога далі, — зазначила очільниця пресцентру.

За словами Гуменюк, вночі армія рф вночі до чотирьох додала ще один ракетоносії. Також вона зазначила, що безпосередньо з одного з надводних ракетоносіїв і були пуски "калібрів", які сили ППО успішно збили. Також за словами "Півдня",  російська армія має на меті тримати населення України в напрузі щонайменше протягом 9 травня.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у ніч на 9 травня 2023 року ворог здійснив обстріл України, випустивши 25 крилатих ракет морського та повітряного базування. Близько 22:00 8 травня з ракетоносіїв у Чорному морі вісім крилатих ракет "Калібр" були направлені на східні регіони країни, однак усі вони були знищені ППО.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися