Актуально

Ракетний обстріл Одещини: є жертви

Майже всі ракети було знищено силами ППО

Вчора пізно ввечері ворог здійснив чергову ракетну атаку по Одеській області. Загалом по всій території України ворог випустив 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування.


Про це повідомляє пресслужба Командування Повітряних Сил ЗСУ.


З літаків стратегічної авіації, зокрема двох Ту-160 та восьми Ту-95, було випущено 22 крилаті ракети Х-101/Х-555. Крім того, з кораблів, розташованих у Чорному морі, було запущено шість крилатих ракет "Калібр". Ще дві ракети “Іскандер-К” із наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів.


Пізнього вечора ворог завдав ракетного удару по Одесі. Атака відбувалась з використанням різних ракет з різних напрямків. Шість “Калібрів” і 2 “Іскандер-К” силами ППО було знищено. При цьому, більшість ракет збито над морем, але збиття 2 відбувалося над промисловим районом міста.Внаслідок повітряного бою, збиті ракети впали на будівлі промислових підприємств, які зазнали пошкоджень. 1 цивільна особа загинула, 2 поранено, — йдеться в повідомленні ОК “Південь”.

од.JPG

Всього по всій території України силами ППО було знищено 29 ворожих ракет. Також збито два безпілотники типів “Shahed-136/131” та два розвідувальних БпЛА.


Ще раз нагадуємо, що навіть при успішній роботі протиповітряної оборони, уламки збитих в небі ракет обов’язково повертаються на землю і несуть серйозну загрозу життю людей. Під час повітряної тривоги дотримуйтесь правил безпеки. Бережіть себе та своїх рідних, — йдеться в повідомленні.

об.JPG

“Коментарі” також писали, що вночі, з 15-го на 16-те травня, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збито чотири російські крилаті ракети морського базування типу "Калібр". Їх випустили окупанти з акваторії Чорного моря.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися