Змії в Одесі - не привід для хвилювань

Якщо ви помітили змію, не треба її чіпати. Вона не завдасть вам шкоди

Холоднокровні повертаються до життя. Останнім часом одесити почали помічати змій в різних районах міста. Із року в рік директор Одеського зоопарку - Ігор Беляков нагадує усім, що тепла пора року - це час масових зустрічей зі зміями. Втім, зазначає, що отруйних представників класу плазунів в нашій місцевості не існує. 

"В Одесі, в межах міста і навколо міста немає отруйних змій, - зазначив Бєляков. - У Савранському лісі є гадюка Нікольського, але я сам її шукаю вже 40 років і за цей час зустрів лише тричі. У Херсонській і Миколаївській областях є степова гадюка, років за 15-20 вона може перекочує і до нас, тому що клімат змінюється, але поки що її тут немає".

Якщо ви все ж таки зустріли змію, то не чіпайте її та обійдіть іншою дорогою. Якщо ваша допитливість перемогла, то сфотографуйте змію та надішліть фото Ігорю Белякову за телефоном +380681404539. Директор зоопарку розкаже більш детального кого саме ви зустріли. 

"Якщо зустріли змію на пікніку, на риболовлі, навіть у парку - не треба її чіпати, і вона вас не зачепить, - розповів директор зоопарку. - Якщо змія заповзла до вас у машину, в будинок або квартиру - таке іноді буває, перше, що потрібно робити, - схопити телефон, зробити кілька фотографій і відправити мені на вайбер, і я точно скажу, кого ви зустріли і як взаємодіяти".

У випадку, якщо змія все ж таки вкусила, не трясіть руку. Зуби у змії мають форму голочки, загнутої всередину, тому, щоб не поранитися, просто акуратно відчепіть її. До того ж, ламати зуби змії теж не варто, адже для неї це життєвонебезпечно.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися