П’яне водіння на Одещині: поліція затримала правопорушників

На чоловіків очікують штрафи та заборона водіння

Співробітники патрульної поліції, забезпечуючи охорону правопорядку на території обслуговування, виявили нетверезих водіїв. Загальний профіль правопорушників включав чоловіків у віці від 24 до 50 років, більшість з яких не мали при собі посвідчень водія. Серед виявлених був один водій, який став учасником дорожньо-транспортної пригоди.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Особи, що порушили правила дорожнього руху, були затримані правоохоронцями, які встановили, що всі водії були у нетверезому стані. При цьому один з них керував автомобілем, попри відсутність водійського посвідчення. Ще один виявився водієм незареєстрованого мопеда, при цьому не використовував мотошолом. Зокрема, наймолодший правопорушник, який, попри те, що був позбавлений права керування транспортними засобами на тривалість трьох років за попередні нетверезі випадки та пригоди, знову сів за кермо автомобіля, не маючи при собі посвідчення водія. Інший водій не зумів впоратися з керуванням та в'їхав у придорожнє дерево. Залишаючи транспортний засіб на місці автопригоди, він вирішив втекти, сподіваючись уникнути покарання. Однак, при подальшому розслідуванні правоохоронці встановили, що він навіть не мав водійського посвідчення.


Які покарання чекають на водіїв


У зв'язку зі скоєними порушеннями, поліцейські склали адміністративні матеріали проти правопорушників згідно з п'ятьма статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення. Всі транспортні засоби, якими користувалися правопорушники, були конфісковані поліцією та доставлені на арештмайданчик. Адміністративні матеріали проти них передано до суду. Відповідно до скоєних порушень, правопорушникам загрожує штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17000 гривень, а також позбавлення права керування транспортними засобами на один рік.


Нагадаємо, що Одеські поліцейські викрили жителя Березівщини у низці правопорушень. У нетверезому стані молодик  сів за кермо чужого автомобіля, розбив його і втік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися