Продавала алкоголь неповнолітнім: на Одещині викрито правопорушницю

Жінці загрожує штраф до 34 тисяч гривень

У квітні жінці, яка проживає у Саф'янівській громаді, було позбавлено ліцензії на продаж алкогольних напоїв через свідоме реалізування їх неповнолітнім. Замість сплати штрафу та оновлення права на підприємницьку діяльність такого характеру, жінка просто продовжувала займатися торгівлею.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Це виявили правоохоронці під час патрулювання на території обслуговування. Правоохоронці зауважили, як з магазину, що належав порушниці, вийшов чоловік з пляшкою горілки. Власниця магазину зізналася, що справді продовжує торгувати алкогольними напоями, попри невиплату штрафу у сумі 6800 гривень, накладеного адмінкомісією за попереднє адміністративне правопорушення, і не поновлену ліцензію.

picture

Правоохоронці вилучили алкогольні напої з магазину та помістили їх у камеру речових доказів. Також було складено адміністративний протокол за порушенням частини 1 статті 164 КУпАП, що стосується незаконної господарської діяльності без належної ліцензії. Адміністративні матеріали були передані до суду. Жінці загрожує штраф у розмірі від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17 до 34 тисяч гривень, а також можлива конфіскація продукції.


Нагадаємо, що в Одесі співробітники Бюро економічної безпеки (БЕБ) розкрили схему, пов'язану з незаконним виготовленням, зберіганням та реалізацією алкогольної продукції без маркування акцизного податку. Її організував місцевий мешканець, який займався кустарним виробництвом алкогольних напоїв на території нежитлового складського приміщення, працюючи в антисанітарних умовах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися