6500 доларів США за перетин кордону: поліція викрили нелегальну схему

Поліція викрила незаконний канал “міграції” через Молдову

6500 доларів США і ви за кордоном. Незаконний канал “міграції” до Молдови викрили поліцейські спільно з працівниками внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України. 


Організатор пропонував чоловікам нелегальний шлях виїзду за територію України. Частину коштів “клієнти” віддавали до виїзду, решту – після перетину кордону. 


Схема працювала так: нових клієнтів організатор знаходив за допомогою так званого “сарафанного радіо”. Далі по телефону організатор пояснював усі умови і зазначав вартість своїх послуг. Далі проводив інструктаж.


Звичайно, що у чоловіка були спільники - так звані “таксисти”. Їх робота полягала у тому, щоб доправити кліента до пункту призначення та забрати частину коштів - 6000 доларів для подальшої передачі організатору. За кордоном клієнтів також зустрічали гостинно: за додаткову плату к 100 доларів США водій доставляв їх у визначене місце. А ще за окрему плату – від 350 до 500 доларів США - ділки пропонували відмітки у закордонному паспорті. 


Нагадаємо, що за незаконне переправлення осіб через державний кордон України чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність - позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.


Раніше “Коментарі” писали, що поліція викрила одесита, який влаштував “наркоплантацію” у власній оселі. Під час обшуку правоохоронці виявили насадження коноплі, які вирощувалися у горщиках для кімнатних квітів і були дбайливо доглянуті. У холодильнику чоловіка поліція знайшла вже готову наркотичну речовини. Чоловік зізнався правоохоронцям, що вирощує наркотичні речовини тільки для власного вживання. Усі незаконні насадження конопель та виготовлену, з дозрілих рослин наркотичну речовину, вилучили і направили на експертизу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися