Виявлено та знищено артснаряд Другої світової війни поблизу Одеси

Що потрібно робити, якщо помітили підозрілий предмет

Піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), в Одеському районі, за межами села Усатове, виявили та успішно знищили артснаряд калібру 76 мм, який належав до періоду Другої світової війни. Цей випадок ще раз підкреслює небезпеку, яку становлять залишки вибухонебезпечних предметів з минулих війн, навіть десятиліттями після їх завершення.

Про це повідомляє ГУ ДСНС в Одеській області.

Разом з тією небезпекою яку несе нинішня повномасштабна війна, піротехніки ДСНС продовжують займатися очищенням територій від потенційно небезпечних предметів. Однак, існують випадки, коли небезпека може приховуватись у старих, забутих рештках з минулих війн.

Якщо ви натрапите на підозрілий або вибухонебезпечний предмет, найважливіше — не наближатись до нього та утриматись від будь-якого контакту. Замість цього, відразу зателефонуйте за номером 101 або 102, щоб повідомити відповідні служби про знахідку. Збереження життя повинно бути на першому місці.

Снимок.JPG

Пам'ятайте, що навіть старі воєнні предмети можуть бути дуже небезпечними. Ретельне дотримання інструкцій та негайне повідомлення про будь-яку підозрілу ситуацію допоможе запобігти трагедіям і зберегти ваше життя.


Нагадаємо, три випадки виявлення вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни зафіксовано на Одещині. Рятувальники вилучили небезпечні артснаряди



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися