Окупанти кинули напризволяще людей на лівому березі Херсону

Вже є інформація про кількох людей, які зникли безвісти

Одещина активно допомагає сусідньому Херсону. Перші групи евакуйованих вже прибули до місті. У свою чергу, речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, впеневний, що Одеська область може прихистити тисячі людей. Про це він заявив в ефірі національного телеканалу. 

“Одеський регіон може вже прийняти понад 3000 людей. Одеський район заявляє, що понад 1000 херсонців зможуть прийняти. Ну і в Одесі дуже активно зараз працюють волонтери”, - зазначив речник. 

Крім того, Братчук переконаний, що ситуація на Херсонщині залишається напруженою та критичною, адже евакуацію на лівому березі Херсона ніхто навіть не починав. Окупанти покинули місцеве населення напризволяще. 

“Близько 80 населених пунктів сьогодні перебувають у критичній зоні, у зоні підтоплення. Лівий берег у дуже важкій ситуації, там знаходяться наші громадяни, які чекають на деокупацію тимчасово окупованих територій. Там ситуація, на жаль, склалася дуже катастрофічна та критична”, — сказав він.

Евакуацію на тимчасово окупованій території регіону провалено. Так, у Новій Каховці вже є випадки, коли людей визнали зниклими безвісти.

“Окупаційна влада говорить про сім людей. За нашою інформацією, таких людей, які зникли безвісти, значно більше. Евакуацію на лівому березі сьогодні повністю провалено”, — сказав Братчук.

Раніше “Коментарі” писали, що станом на 13 годину до Одеси прибула 101 особа з числа евакуйованих.  В точці прибуття їх зустріли представники структурних підрозділів Одеської ОВА спільно з представниками АТ "Укрпошта", громадських об’єднань та міжнародних фондів. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація. Переміщеним особам надається одноразова грошова допомога та гуманітарна допомога. Пропонуються місця для розміщення. Однак на даний час постраждалі прийняли рішення розміститись у родичів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися