В Одесу могла потрапити партія броколі, яка викликає серйозні проблеми зі здоров'ям

Пестицид використовується для боротьби зі шкідниками

До одеських магазинів могла потрапити польська броколі, здатна викликати біль у животі та погіршення зору. Згідно з повідомленням системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів, в імпортованих  заморожених суцвіттях броколі виявили інсектицид хлорпірифос.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Небезпечні для здоров’я суцвіття броколі експортує з Польщі фірма Prosto Frosto Sp. z.o.o., одержувач в Україні – ПП "Здоровий продукт". У Держпродспоживслужбі просять операторів ринку з Одеської області при виявленні цього продукту в обігу повідомити до підприємства, звернувшись за адресою: вул. 7-а Пересипська, 6, за телефоном (048) 716-13-01 або на електронну пошту [email protected].

Чим небезпечний хлорпірифос

Хлорпірифос — речовина фосфорорганічної групи, яка є основою для виробництва багатьох пестицидів. Вона була винайдена у 1965 році та запатентована у 1966 році компанією Dow Chemical. Цей пестицид використовується для боротьби зі шкідниками, що становлять небезпеку для більш ніж 60 різних культур. 

Загалом, потрапляючи в організм людини, він викликає гострі порушення роботи центральної нервової системи: головний біль, порушення свідомості аж до розвитку глибокої коми, судоми. Сильне отруєння може призвести до смерті.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Березівській громаді на Одещині від укусів бджіл постраждали троє людей. На місце одразу  доправили карету швидкої допомоги. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися