“Епідемія холери в Одесі скасовується?”: показники якості води в місті (фото)

Водоканал має європейські технології очищення води

Після підриву Каховської ГЕС соціальні мережі стали місцем поширення неправдивої інформації про можливе зараження води холерою. В дописах стверджується, що споживачі повинні виключно користуватись кип'яченою водою для миття овочів, фруктів та навіть чищення зубів.

Про це повідомляє “Інфоксводоканал”.

“Інфоксводоканал” заспокоює одеситів, оскільки повідомлення, що розповсюджують ворожі ресурси, є фейковими "новинами", які не відповідають дійсності та мають за мету дестабілізувати та навести на паніку серед населення, про це повідомляє Центр протидії дезінформації РНБО України.

Що стосується Одеси, водопостачання міста не має жодного зв'язку ні з морською водою, ні з водним басейном Дніпра, що виключає навіть потенційну загрозу забруднення водопровідної води внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Підрозділи "Інфоксводоканалу" мають необхідний запас реагентів та працюють у штатному режимі з дотриманням всіх технологічних вимог. Крім того, застосування європейського обладнання та технології очищення води, які використовує "Інфоксводоканал", дозволяє ефективно усунути будь-які збудники кишкових інфекцій, включаючи як вірусологічні, так і бактеріологічні.

picture

На кожному етапі водопідготовки проводиться лабораторний контроль за більш ніж 55 показниками протягом доби. Співробітники підприємства перевіряють не лише річкову воду на наявність забруднень, але і питну воду у різних точках міста. Крім "Інфоксводоканалу", державна санітарна служба також здійснює паралельний лабораторний контроль. Згідно з останніми дослідженнями, водопровідна вода в Одесі відповідає всім санітарним вимогам щодо питної води.

Нагадаємо, що через соціальні мережі ширяться повідомлення про поширення страшної епідемії холери. Одеситів закликають не поширювати неперевірену інформацію, оскільки це може сприяти психологічній дестабілізації та слугувати інтересам ворога. Важливо слідкувати тільки за інформацією, яку публікують офіційні джерела.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися