Приїхали в Одесу грати благодійний концерт, а отримали повістки

Учасникам гурту сказали їхати на навчання в елітну частину десантно-штурмових військ

У п'ятницю, група музикантів Junket прибула до Одеси з метою провести благодійний концерт, спрямований на збір коштів для постраждалих мешканців Херсонщини. Втім, тільки но прибувши до залізничного вокзалу хлопців зустріли люди у військовій формі…

Як все відбувалось та де наразі музиканти, розповів на своїй сторінці у фейсбук учасник гурту Дмитро Сазонов.  

На вокзалі зустрів патрульний 

Одразу після прибуття на вокзал, музикантів зустрів патрульний, який попросив учасників групи надати документи. Правоохоронець зі здивуванням звернув увагу на їхнє походження з Києва та зв'язок з концертом. Здавалося, що поліціянт порівнює їх з виконавцями в одеських клубах. 

Бляха, те, що ми постійно отримуємо "наші хлопці гинуть, а ви тут вєсєлітєсь", до цього ми вже звикли, просто мовчки продовжуємо збирати кошти на всіх, кому можемо допомогти, бо знаємо, що кожна гривня, євро чи долар несуть користь і необхідність для закриття нескінченних запитів на фронт, — написав Дмитро Сазонов.  

Підійшли люди у військовій формі

Протягом кількох секунд на місці з'явилися представники невідомої організації, яка, можливо, була пов'язана зі збройними силами. Один з них був одягнений у військову форму та швидко пред'явив посвідчення. Всі інші присутні не мали жодних посвідчень. Загалом навколо музикантів зібралося близько шести осіб, одягнених у військову форму, які повторно перевірили документи групи. Оскільки в одного з музикантів була відстрочка від призову, йому дозволили продовжити свої справи, але інших учасників групи наполегливо попросили пройти  до автобуса, який їх перевезе для подальшого огляду. Музиканти знову пояснили мету свого перебування в Одесі, отримавши відповідь, що це має зайняти не більше пів години.

Далі зв’язок пропадає

Звʼязок з пацанами зник, як виявилось в них забрали телефони. Добре, що в мене є одеські друзі. Вони допомогли їх знайти. Нам вдалося передати їм трохи їжі, води, сигарет та зрозуміти ситуацію, — додав учасник гурту. 

Музиканти повідомили, що їхні телефони були вилучені, що вони вже пройшли військову комісію та їм сказали, що вони абсолютно здорові. Хоча один із них мав помітні проблеми зі здоров'ям, його викручує в дугу від болів і свербежу всього тіла, там висипання на тілі.

Учасники групи провели час зі солдатами майже пів дня до 19:00 години, після чого повернули їхні телефони та повідомили, що через пів години їх відвезуть на навчання в елітну частину десантно-штурмових військ. 

Послухайте і зрозумійте: той, хто нас знає, той не має питань до нашої свідомості і сумлінності. Дуже велика частина моїх друзів, змінили сценічні наряди на піксель і це нормально, коли в країні йде війна. Музиканти, як і інші працівники культури, ніяким чином не отримують привілей, чи якісь додаткові переваги. Такі ж люди, як і всі. Мають права та обов’язки перед державою, але…держава повинна відповідати взаємністю, правда? Від цієї історії залишається гіркий осад, — написав Дмитро Сазонов.

Нагадаємо, через збройну агресію Росії, мобілізацію в Україні продовжено до 18 серпня 2023 року. У цей період військовозобов’язаним чоловікам можуть вручати повістки. Це може статися в будь-якому громадському місці, зауважують в Міноборони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися