Чорне море почало "цвісти": чим це загрожує

Екологи повідомляють, що це тільки початок

На Одеському узбережжі зафіксували цвітіння води. Це небезпечні процеси, які можуть призвести до доволі поганих наслідків. Також у море течія продовжує приносити небезпечні "сюрпризи" з дна Каховського водосховища

Про це у Фейсбуці повідомив біолог Олег Ковтун.

Цвітіння синьо-зеленими водоростями почалося. І хоча це явище для нашої частини моря стало майже звичайним, сподіватимемося, що зараз це також не затягнеться надовго і не призведе до загибелі гідробіонтів. Дружно просимо подути північно-західний вітер, - написав Ковтун.

Також про цвітіння моря  повідомляє й голова організації "Зелений лист" еколог Владислав Балінський. Він повідомляє, що більша частина органіки, яку принесло до одеських берегів після підриву ГЕС, зараз знаходиться на дні. На його думку, цей "осад" треба вичищати за допомогою помп, адже процес його гниття буде занадто довгим.

Еколог запевняє, що найбрудніша вода з осадами з дна Каховського водосховища тільки починає потрапляти до Чорного моря.


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися