На Одещині не дали вивезти за кордон медалі та ордена Другої світової війни

Цінні реліквії намагалися вивезти за кордон

На Одещині у пункті пропуску “Паланка-Маяки-Удобне”, прикордонники зупинили 29-річну українку, яка перетинала кордон. Під час митного контролю, правоохоронці помітили щось незвичайне в її особистих речах.
Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.
У особистих речах жінки були виявлені медалі та ордена, що належать до періоду Другої світової війни. Такі предмети мають велике історичне та культурне значення. Жінка пояснила, що отримала ці нагороди в спадок від свого дідуся. Однак, вона не була обізнана з тим, що для таких предметів потрібні відповідні документи, що підтверджують їх легальне походження.
Наразі всі знайдені предмети були вилучені відповідно до встановленого порядку. З метою роз'яснення їх походження та оцінки, вони передані на експертне дослідження.
picture
Нагадаємо, що в Одеській області прикордонники виявили старовинну церковну книгу. "Біблію" 1907 року випуску, виявили 2 травня прикордонники в пункті пропуску "Паланка-Маяки-Удобне".
Також, “Коментарі” писали, що на Одещині прикордонники не дали вивезти за кордон скрипку Страдіварі 1742 року. У поромному пункті пропуску "Орлівка" військовослужбовці Ізмаїльського загону спільно з митниками виявили скрипку, яка ймовірно становить культурну та історичну цінність.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


morrison

17 червня 2023, 13:20

Да вы хоть не позортесь, пані кореспондетка:) Ладно таможенники – у них плян, а вы то чего? Какие реликвии, на фото мусор:) Юбилейные медальки ценой в 10 грывэнь и значки, самая "боевая" медаль – за оборону москвы стоимостью в 100... Шо там вылучать и экспертить? Такие заметки в совершенно противоположных тонах нужно писать, а не лизать зад ущербной службе бездумным фельетоном в стиле совковой прэссы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися