На Одещині паління у ліжку призвело до трагедії

Вогонь гасили всім селом

У селі Нова Царичанка Одеської області 19 червня загорівся приватний будинок. Внаслідок пожежі загинув 51-річний господар помешкання.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС в Одеській області.

Повідомлення від чергового поліції надійшло близько п'ятої години. У приватному будинку загорілося ліжко та постільна білизна на площі три метри квадратних. Загоряння ліквідували сусіди самостійно за допомогою водою з відер. Внаслідок пожежі загинув господар будинку 1972 року народження. Ймовірна причина пожежі - необережне поводження з вогнем господарем під час паління.

Час тління запаленої цигарки складає від 4 до 10 хвилин, а температура може сягати до 900 градусів. Цього достатньо, щоб загорілися предмети, на які може потрапити недопалок: запалена цигарка, що потрапляє на постільну білизну призводить до її тління, яке невдовзі переростає в горіння.

Зазначимо, "Коментарі" писали, що вогнеборці Одеської області за останній тиждень 61 раз ліквідовували пожежі сухої рослинності. Загалом вогонь знищив близько 24 ГА української землі.

Масштабні пожежі потенційно становлять значну загрозу, тому важливо негайно повідомляти про виникнення пожежі за номером Служби порятунку "101". Тільки швидка реакція може допомогти зменшити поширення вогню та уникнути серйозних наслідків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися