На Одещині оштрафують осіб, які палили суху рослинність спричиняючи пожежі

На порушників очікують штрафи від трьох до шести тисяч гривень

Після проведеного розслідування пожеж, які виникли внаслідок спалювання сухої рослинності в Березівському районі, було прийнято рішення притягнути винних осіб до адміністративної відповідальності. Рятувальники спільно з поліцейськими виявили громадян, які випалювали суху рослинність, нехтуючи попередженнями та заборонами, що призводило до серйозних наслідків.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС в Одеській області.

У результаті цих порушень було складено 4 протоколи згідно зі статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно до цієї статті, порушники понесуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу на суму від 3060 до 6120 гривень.

Не нехтуйте власною безпекою та безпекою оточуючих. У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером “101”, — йдеться в повідомленні.

З початку літа трапилося близько 200 пожеж, які спричинили знищення понад 50 гектарів землі. Більшість цих загорянь були наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз у раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:  

  • не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках; 

  • не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями; 

  • не кидайте недопалки та сірники на землю.

Нагадаємо, що вогнеборці Одеської області за останній тиждень 61 раз ліквідовували пожежі сухої рослинності. Загалом вогонь знищив близько 24 ГА української землі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися