Потрапив у ДТП та пропонував хабаря: на Одещині затримано п’яного водія

На Одещині чоловік напідпитку з’їхав у кювет на своєму автомобілі

На Одещині 21-річний мешканець Білгород-Дністровського району спробував дати хабаря інспекторам сектору реагування патрульної поліції. Він потрапив у ДТП в нетверезому стані та таким чином намагався “вирішити питання” з правоохоронцями.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, вирушив на своєму автомобілі до своєї дівчини, проте втратив контроль над транспортним засобом і в'їхав у кювет. Унаслідок аварії водій не постраждав, але автомобіль отримав механічні пошкодження.

Прибувши на місце пригоди, інспектори патрульної поліції помітили ознаки алкогольного сп'яніння у порушника. Він розуміючи, що за таке його можуть позбавити водійських прав вирішив запропонувати поліцейським гроші. Навіть попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря службовій особі не зупинило молодого чоловіка. Ситуація вимагала втручання слідчо-оперативної групи, яку і викликали патрульні.  

Згідно з КУпАП, на водія було складено протоколи за ст. 124 та ч. 1 ст. 130. Максимальне покарання за ці порушення включає штраф у розмірі 17 000 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на один рік. Адміністративні матеріали вже передані до суду, де буде вирішуватися справа.

Також слідчі розпочали кримінальне провадження та повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 369 КК України. Її санкція тягне за собою покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 68000 гривень) або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Триває слідство, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що одеські поліцейські викрили жителя Березівщини у низці правопорушень. У нетверезому стані молодик  сів за кермо чужого автомобіля, розбив його і втік.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися