Кількість пожеж на Одещині: статистика займань за тиждень

Через пожежі, які поширюються на території Одещини знищується екосистема

Загоряння сухої рослинності стали серйозною проблемою на території Одещини протягом цього літа. За цей період трапилося більш як 200 пожеж, а тільки за останній тиждень вогонь знищив 95 000 м² природних екосистем та сухої рослинності.

Про це повідомляє пресслужба Головне управління ДСНС України в Одеській області.

Рятувальні підрозділи залучаються кожного дня до ліквідації пожеж, які у 99% випадків виникають через особисту безвідповідальність українців. Нагадуємо, що такі дії тягнуть за собою накладання штрафу та караються законом! Якщо навіть цей факт не зупиняє вас, то згадайте заради чого/кого хлопці ЗСУ віддають свої життя, — йдеться в повідомленні.

Більшість цих загорянь були наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз по раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:  

  • не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках;

  • не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями; 

  • не кидайте недопалки та сірники на землю. 

У випадку виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події, важливо негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером 101. Це допоможе уникнути подальшого поширення вогню та зберегти природне довкілля.

Нагадаємо, що на Одещині вчора о 15:40, до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в селі Кубанка. Коли рятувальники прибули на місце події було встановлено, що горить одноповерховий приватний будинок.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися