Військові повідомили, скільки російських кораблів чатують у Чорному морі

Корабельне угруповання ворога продовжує маневри в північно-східній частині Чорного моря

У Чорному морі 4 липня, на бойовому чергуванні  перебуває один російський надводний ракетоносій. Він може випустити до 8 "Калібрів". 

Про це повідомляє спікер оперативного командування "Південь" полковник Владислав Назаров. 

Обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня критичних змін не зазнала, залишається стабільно складною та напруженою. Корабельне угруповання ворога продовжує маневри в північно-східній частині Чорного моря і в південній Азовського, в кількості 9 і 1 корабель відповідно,  - повідомив полковник. 

Зазначимо, що окупантами проводиться повітряна розвідка та висвітлення надводної ситуації. Нагадаємо, що в ніч на 26 червня, ворог атакував південь країни. Пуски були здійснені із підводного ракетоносія, який був на бойовому чергуванні в Чорному морі. Крім того, окупанти використали БпЛА, що летіли з Азовського моря.     

Також зазначимо, що Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України). Вночі, окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили ракетну атаку по Одесі.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися