Одеські рятувальники показали згоріле гніздо лелеки через підпал поля

З початку літа трапилося близько 200 масштабних пожеж

На Одещині почали фіксувати збільшення пожеж на відкритій місцевості. Так пожежники загасили вогонь у полі, в якому було гніздо лелеки.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Одеській області.

Це не просто фото з місця ліквідації чергової пожежі в екосистемі (яка знову виникла від рук людини!), якщо придивитися, то можна побачити як разом із сухою рослинністю тліє гніздо лелеки…Цього птаха здавна шанують багато країн світу, вважають його оберегом, символом добробуту і щасливої долі, а для оселі лелеки обирають найкращі місця і територію, приносячи злагоду та мир, - йдеться в повідомленні. 

Рятувальники додали, що сюди лелека ніколи вже не повернеться.

Зазначимо, після проведеного розслідування пожеж, які виникли внаслідок спалювання сухої рослинності в Березівському районі, було прийнято рішення притягнути винних осіб до адміністративної відповідальності. Рятувальники спільно з поліцейськими виявили громадян, які випалювали суху рослинність, нехтуючи попередженнями та заборонами, що призводило до серйозних наслідків.

З початку літа трапилося близько 200 пожеж, які спричинили знищення понад 50 гектарів землі. Більшість цих загорянь були наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз у раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі.

Їхні основні поради такі:   

- не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках; 

- не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями; 

- не кидайте недопалки та сірники на землю.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися