Можливий масований обстріл: кількість ракет “Калібр” в Чорному морі

Ризик застосування ракет з Чорного моря наразі є дуже високим

У Чорному морі спостерігається різке збільшення кількості ракетоносіїв з боку ворожого військового корабельного угруповання. Наразі в ньому знаходяться 10 кораблів, з яких 2 є надводними ракетоносіями, а 1 - підводним.

Про це повідомив полковник Оперативного командування "Південь" ЗСУ Владислав Назаров.

Загроза, яку несуть ці ракетоносії, є надзвичайно високою. Загальна кількість ракетних залпів, які вони можуть випустити, становить до 20 ракет "Калібр".

Приріст активності ворожої авіації підсилює загрозу та підкреслює необхідність максимальної уваги до сигналів повітряної тривоги. В такій ситуації, дії повинні бути чіткими та оперативними.

Що відомо про ракету "Калібр" 

"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії.    

"Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.

Також зазначимо, що Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України). Сьогодні вночі, окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили ракетну атаку по Одесі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися