Ворожі кораблі в Чорному морі: кількість “Калібрів”

В Середземному морі готові до запуску 16 ракет типу “Калібр”

Станом на 10 ранку 7 липня у Чорному морі було виявлено 9 ворожих кораблів, які перебувають у стані бойової готовності. Серед них є один носій крилатих ракет типу "Калібр", загальний залп яких становить чотири одиниці.   

Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.   

ЗСУ продовжують виконувати завдання з метою відсічі повномасштабної збройної агресії РФ. У цьому процесі беруть участь підрозділи ВМС у складі створених угрупувань. 

Так, за минулий тиждень нашим військовим вдалось знищити: 101 окупанта, 5 бойових броньованих машин, 4 артилерійські системи, 3 мінометних розрахунки, 1 гвинтокрил, 1 танк, 5 дронів Shahed 136/131, 2 ПТРК, 5 одиниць автомобільної техніки та 4 сховища з боєприпасами, — зазначив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик.  

Скільки “Калібрів” в інших морях   

Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель. Разом з тим в Середземному морі вісім кораблів. З них один ракетоносій, загальний залп ракет становить 16 ракет.  

Також зазначимо, що Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України). Вночі, окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили ракетну атаку по Одесі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися