Гуляв сам під дощем: на Одещині поліція понад годину шукала батьків 5-річного хлопчика

Правоохоронці не знайшли батьків дитини вдома та не могли додзвонитися до них

На Одещині вчора увечері о пів на десяту на вулиці Шкільній в місті Подільськ перехожі помітили самотнього п'ятирічного хлопчика, який блукав по вулиці під дощем. З дитиною все було добре.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Місцева жителька розмістила інформацію про знайденого хлопчика на своїй сторінці у соціальній мережі. Незабаром ця публікація привернула увагу ювенальних поліцейських, які негайно відреагували та вирушили до зазначеної адреси.

Правоохоронці з'ясували, що хлопчик проживає неподалік від місця, де його знайшли. Однак, на момент прибуття поліції, дорослих осіб у будинку не було. З метою безпеки дитини, правоохоронці вирішили забрати його на час пошуків під свою опіку.

Пошуки його батьків тривали понад годину. Ми встановили вихователів дитсадка, який відвідує малюк, і контакти батьків, але телефони були вимкнені. Коли їх знайшли, мати хлопчика пояснила, що пішла разом із чоловіком до магазину, а потім вони шукали сина. Все було б добре, якби дитина не залишилася без нагляду та ще й у несприятливих погодних умовах, — йдеться в повідомленні.

Поліцейські склали протокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП та передали його до суду. Це стосується випадків, коли батьки або особи, які їх замінюють, ухиляються від виконання законодавчо встановлених обов'язків забезпечення належних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. За це порушення передбачено попередження або накладення штрафу у розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 850 до 1700 гривень.

Нагадаємо, що у місті Подільськ, що на Одещині житель звернувся до поліції, повідомивши про знайдення одинокого хлопчика на вулиці Соборній. Малечу помітив випадковий перехожий, який оперативно сповістив правоохоронців. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися