Одеський моряк не потрапив на судно через підозру у підробці паспорта моряка

Моряк провів на прикордонному пункті понад 8 годин і на нього відкрили кримінальне провадження

Курсанта Одеської морської академії запідозрили у підробці паспорта моряка на кордоні. Через це відкрили кримінальне впровадження і  го моряк не потрапив на запланований рейс.

Про це повідомили в Профспілці робітників морського транспорту України (ПРМТУ).

Моряк провів на прикордонному пункті понад 8 годин. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст.358 Кримінального Кодексу України. Йому загрожував штраф або арешт до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років. В профспілці повідомили, що моряк пройшов процедуру отримання посвідчення особи моряка та мав усі необхідні докази. 

Курсант успішно отримав всі необхідні документи та підписав контракт на свій перший рейс кадетом. Однак, при виїзді йому несподівано відмовили у дозволі на перетин кордону України. Прикордонники викликали поліцію, ПОМ вилучили, — розповіли в профспілці.

Запит про підтвердження факту видачі ПОМ направили до Адміністрації судноплавства, яка згодом підтвердила оформлення та видачу документу. Надалі через суд закрили кримінальне провадження та повернули кадету посвідчення особи моряка. Також одеський курсант втратив попередній контракт, але компанія знайшла для нього нове місце. Згодом курсант перетнув кордон і вже перебуває у своєму першому рейсі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Українське Дунайське пароплавство продовжує кликати на роботу моряків. УДП пропонує нову систему мотивації екіпажів – можливість заробляти до 7 тисяч євро на місяць.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися