“Шахеди” та гроза: вночі над Одещиною працювали сили ППО

Загалом було збито 16 із 17 дронів-камікадзе Shahed

Сьогодні вночі ворог атакував територію України дронами-камікадзе, намагаючись прикритись складними погодними умовами, зокрема грозою. Всього окупанти запустили 17 ударних БпЛА типу Shahed 136/131.

Про це повідомляє ОК “Південь”

Проте, навіть попри складні погодні умови та ніч сили ППО збили 16 із них. Так, над Одещиною було збито 8 ворожих дронів, над Миколаївщиною 2 та над Дніпропетровщиною — 6 “Шахедів”.

Також, на жаль є влучання та руйнування через уламки збитих дронів у Кривому Розі. Адміністративна будівля була зруйнована, три інші зазнали серйозних пошкоджень. Також була пошкоджена спецтехніка. Уламками було пошкоджено одне транспортне підприємство і два двоповерхові житлові будинки. Одна цивільна особа отримала поранення в результаті цієї атаки.

Що відомо про “Шахеди”   

Припускається, що ефективна дальність польоту "Shahed-136" становить близько 1000 км з можливістю перевезти бойову частину вагою до 45 кг. Заявлено, що максимальна дальність польоту складає 2500 км.   

Цей безпілотний літальний апарат може літати на висоті від 60 до 4000 м з крейсерською швидкістю 180 км/год. Його оснащено гучним двигуном MD 550 або 3W, тому політ цього ударного дрона можна чути на відстані кілометрів. Щодо знищення дрона, його можна атакувати будь-якими засобами протиповітряної оборони, а виявити його можна за допомогою радару.   

Система наведення цього БпЛА базується на інерціальній технології. Він має дельтаподібне трикутне крило, загальну масу 200 кг, довжину 3,5 м та розмах крил 2,5 м. Маса осколково-фугасної бойової частини становить 40-50 кг. Ці безпілотні літальні апарати застосовуються в групах або хвилями, що можуть бути спрямовані на одну або різні цілі. 

Нагадаємо, що нещодавно вночі окупанти в черговий раз атакували південь України, зокрема Одещину безпілотниками. За попередньою інформацією в бік міста та області було запущено 24 дрони-камікадзе.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися