У Кремлі відмовилися від продовження "зернової угоди"

Напередодні, 16 липня, з порту Одеси вийшло останнє судно у рамках чинної "зернової угоди"

У Росії заявили про припинення дії "зернової угоди" дія якої завершується вже сьогодні, 17 липня.

Про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков.

"Домовленості щодо "зернової угоди" фактично припинено, вона зупинена", - сказав Пєсков пропагандистським російським ЗМІ.

За його словами, Росія нібито негайно повернеться до "зернової угоди", але за умови, що її "домовленості буде виконано". Як передають прокремлівські видання, також Пєсков негативно відповів на запитання, чи здатний вплинути вибух на Кримському мості на "зернову угоду".

Нагадаємо, напередодні, 16 липня, з порту Одеси вийшло останнє судно у рамках чинної "зернової угоди". Загалом, на його борту було перевезено 27 тисяч тонн зерна та інших харчових продуктів.    

Раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що кремлівський ватажок путін погодився продовжити "зернову угоду". Проте в самому кремлі цю інформацію спростували.

Нагадаємо, що російська блокада перевірок суден зерном, ускладнює зернову ініціативу, загрожуючи постачанню продовольства в усьому світі. З початку липня лише 6 суден вийшли з чорноморських портів, а загальний обсяг завантаженої агропродукції склав всього 215 тисяч тонн.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися