Еколог показав в якому стані одеське морське дно після підриву Каховської ГЕС

На даній ділянці узбережжя дуже сильно постраждали колонії мідій

Одеський еколог показав в якому стані морське дно біля узбережжя Одеси після підриву Каховської ГЕС.  У басейні пляжу "Собачий" загинуло близько 50% усіх мідій. Процес настільки масштабний, що місцями оголилися скелі вапняку.

Про це повідомив еколог Владислав Балінський. 

Стан мідій на більшій відстані від берега також потребує вивчення. З того, що вдалося побачити мені, це колонії на відстані 100 метрів за хвилерізом з морського боку. Загиблих мідій у них значно менше (до 20%), але навіть це, в межах морської акваторії, що зазнала опріснення, це сотні й сотні тонн. До того ж мені не подобається загальний вигляд колоній - вони покриті слизом як плівкою. Кількісний та якісний стан мідійних колоній повинен лягти в розрахунок шкоди у провадженні по екоциду, - повідомив еколог. 

Також на відео видно, що дно усіяне сміттям: залишки очерету, гілок та інші предмети. Також експерт звернув увагу на заморні процеси у товщі піску і малу кількість бичка.


Нагадаємо, що внаслідок повені, спричиненої підривом та руйнуванням дамби Каховської гідроелектростанції в Херсонській області, жахлива подія сталася на пляжі "Золотий берег". Тут було виявлено труп самця крапчатого оленя, який потрапив на морське узбережжя.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися