Мета РФ – це голод і вбивство людей: Єрмак про нічний обстріл Одеси

Вночі росіяни атакували Одесу "Шахедами" та "Калібрами"

Сьогодні вночі держава-терорист здійснила черговий підступний обстріл Одеси. Всього спочатку було випущено на півдні України 31 дрон-камікадзе типу Shahed, а потім ворог запустив з акваторії Чорного моря 6 ракет "Калібр" містом.

Ракетно-дронову атаку прокоментував керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Нічна атака росіян на Одесу та Миколаїв із використанням ракет та шахедів — ще один доказ того, що країна-терорист хоче поставити під загрозу життя 400 млн осіб у різних країнах, що залежать від українського продовольчого експорту. Дякую Повітряним силам за ефективну роботу. Світ має розуміти, що мета РФ – голод та вбивство людей. Їм потрібні хвилі біженців. Цим вони хочуть послабити Захід, – наголосив Андрій Єрмак.

Що відомо про ракету "Калібр"

"Калібр" - це високоточна морська ракета російського виробництва, яку використовують російська федерація. Вона має дальність польоту до 2500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів військових судів, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії.

"Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.

Нагадаємо, що нещодавно вночі окупанти вкотре атакували південь України, зокрема, Одеську область безпілотниками. За попередньою інформацією у бік міста та області було запущено 24 дрони-камікадзе.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергій

18 липня 2023, 20:37

Ермак, це хто? Яке має відношення?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися