У Міноборони РФ прокоментували нічну атаку по Одещині

В результаті обстрілу постраждав 74-річний чоловік

Міноборони РФ озвучило свою версію нічних ударів по Одеській області. Окупанти обстріл назвали "ударом відплати" і заявили, що було завдано удару "по об'єктах, де готувалися терористичні акти проти Росії із застосуванням безекіпажних катерів, а також місцям їх виготовлення у районі Одеси".

Про це повідомляється на сторінці відомства. 

Крім того, в районі міст Миколаїв та Одеса знищено сховища палива загальним обсягом близько 70 тисяч тонн, з яких здійснювалося забезпечення військової техніки ЗСУ пальним. Усі сплановані до удару цілі вражені. Зафіксовано пожежі та детонацію на знищених об'єктах, - йдеться в повідомленні. 

Зазначимо, Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Сьогодні вночі, окупанти здійснили ракетну атаку по Одесі використовуючи дрони та ракети. В результаті обстрілу постраждав 74-річний чоловік, якого негайно було доставлено до лікарні. Наразі, прокурори та інші правоохоронці проводять огляд місця події та фіксують наслідки ракетно-дронової атаки.

Також, наслідком ракетного удару, стали пошкодження об’єктів портової інфраструктури та кількох приватних домоволодінь.  За попередніми даними, обстріли були здійснені ракетами типу "Калібр" та дронами-камікадзе Shahed.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що станом на 10:00 ранку 18 липня у Чорному морі було виявлено вісім ворожих кораблів, які перебувають у стані бойової готовності. Серед них є два носії крилатих ракет типу "Калібр", загальний залп яких сягає до 6 одиниць.   






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися