Як дорого обійшлася РФ масована атака на Одесу

Шість запущених ракет по Одесі обійшлися окупантам майже в 40 млн доларів

Сьогодні вночі держава-терорист здійснила черговий підступний обстріл Одеси. Всього спочатку над містом було збито 21 дрон-камікадзе типу Shahed, а потім ворог запустив з акваторії Чорного моря 6 ракет “Калібр”, які сили ППО також знищили.

Коментарі порахували вартість атаки РФ.

Атака на мільярд

За інформацією відкритих джерел, вартість однієї крилатої ракети типу "Калібр" становить 6,5 мільйона доларів, тоді як іранські ударні безпілотники Shahed-136/131 оцінюються від 20 тисяч до 50 тисяч доларів за одиницю, залежно від модифікації. Таким чином, запуск 6 ракет "Калібр" обійшовся у 39 мільйонів доларів, а запуск 21 дрона РФ — від 420 тисяч до 1 мільйона 50 тисяч доларів. 

Приблизна загальна вартість атаки, витраченої РФ на обстріл Одеси, становить близько 40 мільйонів доларів, що в еквіваленті на гривню становить 1 мільярд 470 мільйонів.

Нагадаємо, що Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Сьогодні вночі, окупанти здійснили ракетну атаку по Одесі використовуючи дрони та ракети.

Нагадаємо, що сьогодні вночі держава-терорист здійснила черговий підступний обстріл Одеси. Всього спочатку було випущено по півдню України 31 дрон-камікадзе типу Shahed, а потім ворог запустив з акваторії Чорного моря 6 ракет “Калібр” по місту.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися