Почули крики про допомогу: одеські патрульні показали перші хвилини після ракетного удару

Ворог щоразу намагається поцілити в інфраструктурні об'єкти Одещини

Третя ніч поспіль ракетних атак по Одесі і на місце руйнування 20 липня першими на місце прибули патрульні. Зі зруйнованого будинку почули крики про допомогу.

Про це повідомляє Патрульна поліція в Одеській області. 

Щоб евакуювати громадян, патрульні одразу почали розбирати уламки будівлі. Вдалося витягти з-під завалів декількох громадян та перемістити їх в безпечне місце. Один з потерпілих отримав численні осколкові поранення, тож, щоб зупинити кровотечу, патрульні наклали жгут та контролювали його стан до приїзду медиків.

Ворог щоразу намагається поцілити в інфраструктурні об'єкти. Під ударом російських ракет — порти, причали, житлові будинки й торгові мережі. Є постраждалі цивільні та, на жаль, загиблий.


Ракетна атака по Одесі 

Нагадаємо, що ворог третю ніч поспіль вдається до потужної ракетно-дронової атаки по півдню України. Сили ППО на Одещині знищили 12 дронів Shahed та 2 ракети “Калібр”. Проте не обійшлося без прильотів та постраждалих. Попри знищення дронів-камікадзе та крилатих ракет “Калібр”, ракети “Онікс” та Х-22 не вдалося збити. Вони є надскладними для ураження засобами протиповітряної оборони через їхню швидкість та траєкторію польоту.

Атакувавши саме порти зернової угоди, завдавши пошкоджень портовій інфраструктурі, терористи влучили також в об'єкти цивільної інфраструктури, які ніяк не повʼязані з портами. Зруйнували  адмінбудівлю в середмісті Одеси, де вибуховою хвилею пошкоджено ще кілька будинків, в тому  числі житлових. 4 місцевих мешканці отримали поранення, серед них 1 дитина. Ще 1 людину в ході пошуково-рятувальної операції під завалами виявили загиблою.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися