Внаслідок російської атаки в Одесі пошкоджені три музеї: Мінкульт звернеться до ЮНЕСКО

Також повністю знищено щонайменше одну пам‘ятку в Миколаєві

Внаслідок російських обстрілів постраждав історичний центр Одеси, що є об'єктом всесвітньої спадщини. В Одесі пошкоджені будівлі низки музеїв та повністю знищено щонайменше одну пам‘ятку в Миколаєві.

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Наразі відомо про пошкодження будівлі Одеського літературного музею, в Одеському археологічному музеї пошкоджені вікна та двері. Внаслідок ракетного удару повністю знищено будівлю Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, котрий розташовувався в історичній будівлі - пам‘ятці архітектури місцевого значення.

Внаслідок російських обстрілів страждає об‘єкт Всесвітньої спадщини - історичний центр Одеси з портовою частиною. Готуємо лист на UNESCO з описом пошкоджень. Агонія країни-терориста та можливість досі виробляти озброєння в обхід санкцій дає росії можливість думати, що вона залишиться безкарною.  Міністерство культури та інформаційної політики України вже почало роботу з міжнародними партнерами щодо першочергових заходів консервації  пошкоджених пам'яток, - заявив Ткаченко. 

Нагадаємо, що ворог третю ніч поспіль вдається до потужної ракетно-дронової атаки по півдню України. Сили ППО на Одещині знищили 12 дронів Shahed та 2 ракети “Калібр”. Проте не обійшлося без прильотів та постраждалих. Попри знищення дронів-камікадзе та крилатих ракет “Калібр”, ракети “Онікс” та Х-22 не вдалося збити. Вони є надскладними для ураження засобами протиповітряної оборони через їхню швидкість та траєкторію польоту.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися